Allergenen - Horeca
VoedingVeilig heeft een praktische en doelgerichte e-learning cursus ontworpen rondom het thema allergenen. Na het volgen van deze cursus beschikken alle deelnemers de verplichte kennis van de allergenenwetgeving. Deze kennis is niet alleen gunstig ten aanzien van de voedselveiligheid, maar geeft uw onderneming ook een professionele(re) uitstraling in de communicatie naar de consumenten toe.
Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor mensen werkzaam in de horeca.
Onderwerpen
Tijdens deze cursus komen er diverse onderwerpen aan bod, zoals bijvoorbeeld de 14 belangrijkste allergenen, wetgeving rondom allergenen, het lezen van etiketten, het omgaan met allergenen in de keuken en handige tips voor het communiceren met consumenten omtrent voedselovergevoeligheid.Na het volgen van deze training:
- heeft u basiskennis opgedaan omtrent voedselovergevoeligheid.
- weet u welke 14 allergenen het belangrijkste zijn en waarin deze allergenen (kunnen) voorkomen.
- bent u op de hoogte van de belangrijkste items uit de wetgeving (EU 1169/2011) en kunt u deze items op een praktische manier invulling geven.
- weet u op welke manier u een etiket kunt “scannen” op allergenen.
- heeft u kennis opgedaan over bereidingen (incl. kruisbesmetting), schoonmaak en receptuurbeheer.
- bent u in staat om consumenten met een voedselovergevoeligheid te informeren over de aanwezige allergenen in uw onderneming.
- Manager: Ragnhild Visser-Vijfvinkel
Allergenen - Detailhandel
VoedingVeilig heeft een praktische en doelgerichte e-learning cursus ontworpen rondom het thema allergenen. Na het volgen van deze cursus beschikken alle deelnemers de verplichte kennis van de allergenenwetgeving. Deze kennis is niet alleen gunstig ten aanzien van de voedselveiligheid, maar geeft uw onderneming ook een professionele(re) uitstraling in de communicatie naar de consumenten toe.
Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor mensen werkzaam in de detailhandel.
Onderwerpen
Tijdens deze cursus komen er diverse onderwerpen aan bod, zoals bijvoorbeeld de 14 belangrijkste allergenen, wetgeving rondom allergenen, het lezen van etiketten, het omgaan met allergenen in de keuken en handige tips voor het communiceren met consumenten omtrent voedselovergevoeligheid.Na het volgen van deze training:
- heeft u basiskennis opgedaan omtrent voedselovergevoeligheid.
- weet u welke 14 allergenen het belangrijkste zijn en waarin deze allergenen (kunnen) voorkomen.
- bent u op de hoogte van de belangrijkste items uit de wetgeving (EU 1169/2011) en kunt u deze items op een praktische manier invulling geven.
- weet u op welke manier u een etiket kunt “scannen” op allergenen.
- heeft u kennis opgedaan over bereidingen (incl. kruisbesmetting), schoonmaak en receptuurbeheer.
- bent u in staat om consumenten met een voedselovergevoeligheid te informeren over de aanwezige allergenen in uw onderneming.
- Manager: Ragnhild Visser-Vijfvinkel